Norsk butikkinnehaver til doble priser på Black Friday

Norsk butikkinnehaver til doble priser på Black Friday

Eieren av en norsk nettbutikk har lovet å doble sine priser på Black Friday i protest mot hva han kalte “uansvarlig” oppførsel av forhandlere.
Student Torbjørn Selseng driver nettbutikk Bjøddn, som selger strikkede pannebånd i fritiden.

“Det er sannsynligvis dårlig forretning, men jeg håper jeg kan gjøre et poeng,” sa Selseng til NRK.

“Jeg synes det er åpenbart at hvis vi skal gjøre det gjennom det neste århundre, må vi gjøre noen endringer, spesielt i de rikeste delene av verden og særlig med hensyn til forbrukerisme,” sa han.

En trend startet i USA, Black Friday er holdt dagen etter Thanksgiving. Utgifterne har fått navnet sitt som punkt i året når forhandlere begynner å operere med overskudd (“i svart” i motsetning til “i det røde”).

Svart fredag ​​er raskt blitt Norges viktigste shoppingdag.

Transaksjoner under detaljhandelen i fjor var 6,1 prosent høyere enn på Black Friday 2015, og den totale 3,3 milliarder kroner (363 millioner euro) som ble brukt i 2016, var 5,7 prosent høyere enn året før.

Selv om hans forretning gjør det bra før jul, sa Selseng at han ikke ville delta i Black Friday-rabatthendelsen.

“Svart fredag ​​oppfordrer forbrukerisme som ikke er bærekraftig, så forhandlere må ta ansvar og sørge for at folk ikke kjøper ting de ikke trenger. Svart fredag ​​er et ansvarskrev, “sa han til NRK.

Nordmenn forventes å bruke opptil 3,4 milliarder kroner i løpet av årets svarte fredag, ifølge tall fra Næringsforbundet Norge (VIRKE).

Men Selseng er ikke alene i å ødelegge forbrukerens vanvidd.

Tidligere i måneden annonserte møbelgiganten Ikea at det ikke ville redusere prisene i forbindelse med arrangementet.

“Vi har deltatt i Black Friday før, og tror det har gått litt av skinnene,” fortalte Ikea Norges bærekraftskap Anders Lennartsen E24.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *