Netflix vinner rettigheter til å lage film av Norges Utøya-terrorangrep

Netflix vinner rettigheter til å lage film av Norges Utøya-terrorangrep

En film om de 22. juli terrorangrepene utført av høyre vinge ekstremist Anders Breivik i Oslo og på øya Utøya vil bli produsert av streaming giganten Netflix.
Engelsk regissør Paul Greengrass vil lede filmen, skriver deadline.com.

Filmen vil ifølge rapporten bruke norske skuespillere, og har et budsjett på $ 20 millioner (180 millioner kroner).

Forberedelser har allerede begynt for filmen av filmen, som er planlagt å finne sted i løpet av høsten.

I februar i år rapporterte avis Bergens Tidende at Greengrass ville samarbeide med norsk journalist Åsne Seierstad på filmen.

“Åsnes bok ‘En av oss’ var et grundig stykke arbeid som gjorde et dypt inntrykk på meg. Hun formidlet sannheten om hva som skjedde og hvordan de involverte opplevde grusomhetene, sa Greengrass avisen.

Seierstad fortalte Bergens Tidende i februar at hun hadde snakket med en nasjonal støttegruppe opprettet etter den 22. juli 2011 grusomhet.

“En film kan være veldig vanskelig for mange mennesker uansett hva, fordi sårene er stilige. Det er derfor jeg kontaktet støttegruppen og de som er involvert i boka. Det er viktig at de tror at en film er den rette tingen å gjøre nå for det å gå videre, “sa hun.

Greengrass er kjent for filmdramatisering av virkelige hendelser.

Han vant en Golden Bear-pris på 2002 Berlin International Film Festival for filmen Bloody Sunday om 1972-skuddene i Nord-Irland.

Han regisserte også Captain Phillips (2013), om et skip som ble kappet av somaliske pirater, og Green Zone (2010) om invasjonen av Bagdad i 2003; og United 93 (2006), som han vant BAFTA Award for Best Director.

Andre filmer han har regissert inkluderer tre i Bourne action-thriller serien: Bourne Supremacy (2004), The Bourne Ultimatum (2007), og Jason Bourne (2016).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *