Hit Norge TV-show for risqué for utenlandske publikum

Hit Norge TV-show for risqué for utenlandske publikum

Online-serien ‘Skam’ er en stor suksess i Norge, men utenlandske kjøpere er redd.
“Skam” er Norges største online hit, og tegner nesten 200 000 seere til hver episode. Serien, som følger ungdomspigers liv i Oslo, kan også telle prinsessene Mette-Marit og PM Erna Solberg blant sine fans.

Serien tar opp temaer som resonerer med tenåringer, blant annet mobbing og sex, og ble til og med rost av National Criminal Investigation Service (Kripos) for en episode som tok hånd om voldtekt.

“Skam” har også raked i en rekke prestisjetunge priser, men det virker lite sannsynlig at det noen gang vil bli en global hit. NRK sa i denne uken at håpet om å selge serien i utlandet virker lite sannsynlig, hovedsakelig på grunn av overdreven drikking vist på showet.

“Svarene vi får er at alkoholbruk er svært dominerende. De [tenårene i showet] er ikke bare litt full, de er veldig full, “sa Claudia Schmitt til NRK.

Schmitts tyske firma Betafilm har hatt oppgave å selge NRK-programmer til utenlandske kjøpere og sa at programmets “innovative og progressive” struktur også viser en utfordring.

“Skam” -klipp publiseres online hver dag og settes sammen i en full episode som flyr hver fredag ​​både online og på den ungdomsrettede kanalen NRK3.

“De andre landene trenger tid til å forstå denne kringkasting,” sa Schmitt.

NRKs Ole Hedemann, som leder opp kringkasterens utviklingsenhet, sier utenlandske kjøpere rett og slett ikke villig til å ta risiko.

“Det er mange som klamrer seg godt på måten det pleide å være,” fortalte han NRK.

Hedemann sa at han fortsatt er håp om at mediebedrifter i de andre åpne nordiske landene vil kjøpe showet.

“Det vil nok gjøre det til de nordiske landene, tror jeg. Det er her vi har den største utbredelsen av smarttelefoner og tabletter. Gi det tre år,” sa han.

Den opprinnelige traileren for “Skam” kan sees nedenfor, mens den engelsk-undertekste trailer som NRK bruker til å handle showet globalt, kan ses her. Full episoder kan bli funnet på seriens nettside.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *