De fleste nordmenn er imot nye private skoler

De fleste nordmenn er imot nye private skoler

Norges regjering har sagt at det vil gjøre det enklere å åpne avgiftsbetalte privatskoler, men de fleste nordmenn er imot ideen, ifølge en ny meningsmåling. 53 prosent av de spurte av pollister Sentio Research sa at de var imot å la flere private skoler åpne. Om lag 36 prosent var i favør, og 11 prosent sa at de ikke visste. Undersøkelsen ble utført for radikale venstreorienterte avis Klassekampen.

Norges styrende partier, Høyre og Fremskrittspartiet, har sagt at de vil endre loven om private skoler innen utgangen av 2015. Loven krever for tiden at private skoler har en spesiell religiøs eller pedagogisk filosofi for å kvalifisere for medfinansiering fra staten. Regjeringen vil fjerne dette kravet og tillate alle privatskoler som består kvalitetsprøver for å kvalifisere.

Birgitte Jordahl, statssekretær ved utdanningsavdelingen, sa at hun ble oppmuntret av avstemningen:

“Jeg ser det som positivt at så mange mennesker vil ha et alternativ til dagens ordninger. Det er ingen klar flertall mot, bare litt over halvparten av respondentene i en meningsmåling på 1000 mennesker, “sa hun.

Jordahl sa at det ville ta en stund før det var plass på regjeringens agenda for et lovforslag om spørsmålet:

“Vi tror at en regning vil være klar innen 2015, og at det vil være mulig å starte nye skoler innen høsten 2016.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *